Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Σε απόσταση 50χλμ από την πόλη της Ρόδου στις Νοτιοανατολικές πλαγιές του υψώματος “Προφήτης Ηλίας” το οποίο αποτελεί παρακλάδι του όρους “Αττάβυρος” σε κατάφυτη από πεύκα, κυπαρίσσια, ελαιόδεντρα κλπ περιοχή, ευρίσκεται το χωριό “Απόλλωνα” (έκταση 71 τ. χλμ, υψόμετρο 330μ., κάτοικοι 1005). Σήμερα το χωριό “Απόλλωνα” είναι τοπικό διαμέρισμα του δήμου Καμειρέων.
Η ετυμολογία του ονόματος, σύμφωνα με την πλέον επικρατούσα άποψη, φαίνεται να σχετίζεται με τον ομώνυμο θεό, τον Απόλλωνα.
Οι κάτοικοι των Απολλώνων ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνται πλέον και με τα τουριστικά επαγγέλματα.
Τόσον εντός του χωριού όσο και στην ευρύτερη περιοχή του υπάρχουν πολλά αξιοθέατα (εκκλησία-λαογραφικό μουσείο-παραδοσιακός νερόμυλος-παλαιοί ιεροί ναοί και ναϋδρια) καθώς επίσης και τοποθεσίες με φυσικές ομορφιές απείρου κάλλους.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του χωριού “Απόλλωνα” αποτελεί η ύπαρξη παραδοσιακών κατοικιών τα οποία διατηρούνται σε άριστη κατάσταση μέχρι σήμερα. Στο χωριό επίσης δραστηριοποιούνται σύλλογοι όπως ο Αγροτικός συνεταιρισμός, ο Αθλητικός “Α.Π. Σ. Απόλλων Απολλώνων” με έτος ίδρυσης το 1950, ο πολιτιστικός σύλλογος “Νέοι ορίζοντες” με έτος ίδρυσης το 1979, οι οποίοι με την δράση τους προσφέρουν και συμβάλλουν ουσιαστικά στην προβολή του χωριού καθώς και στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Από τις 7 Μαρτίου 1945 όταν η Δωδεκάνησος ενσωματώθηκε με την μητέρα Ελλάδα, τα Απόλλωνα αποτέλεσαν μια κοινότητα η οποία παρέμεινε μέχρι το 1998, όταν με το σύστημα “Καποδίστριας” αποτέλεσε πλέον τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Καμείρου.
Πηγή κειμένου: http://www.apollonarodou.gr/  Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τον ΡΟΔΟΣυλλέκτη
(http://rokar-rokar.blogspot.com)
Στείλτε μας και τις δικές σας φωτογραφίες στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κινούμενες φωτογραφίες (GIF)

Κάντε αντιγραφή διευθύνεις συνδέσμου (με δεξί κλικ) για να πάρετε αυτό που σας αρέσει…