Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΡΟΔΟΣ: ΕΠΤΑ ΠΗΓΕΣ

Οι Επτά Πηγές βρίσκονται 30 χιλιόμετρα περίπου ΝΑ της πόλης της Ρόδου και 7 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Αφάντου. Η εμφάνιση των πηγών στην περιοχή δημιούργησε έναν μικρό βιότοπο με πλούσια φυσική υδρόφιλη βλάστηση, μοναδική για τις ξηροθερμικές συνθήκες της Ρόδου.
Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το φαγητό του ή το αναψυκτικό του στην μικρή ταβέρνα που υπάρχει, μέσα σε ένα ήρεμο και δροσερό περιβάλλον ανάμεσα στα νερά των πηγών και τα υψηλόκορμα πλατάνια. Μπορεί να περπατήσει μέσα στα νερά του υπόγειου αγωγού μέχρι την λίμνη αποκτώντας πρωτόγνωρη εμπειρία Οι 7 πηγές είναι μία όαση με πλούσια βλάστηση κι αξίζει να κάνετε μια εκδρομή κι έναν περίπατο σε αυτό τον τόπο.
Η Ρόδος είναι ένα μεγάλο νησί και έχει στην ενδοχώρα της πολλά αξιοθέατα και τοπία με ιδιαίτερη ομορφιά. Αν σχεδιάσει κανείς με έξυπνο τρόπο τις διαδρομές του, μπορεί με δύο ή τρεις ημερήσιες εξορμήσεις να απολαύσει αυτές τις ομορφιές που στερούνται όσοι έρχονται στην Ρόδο και μένουν μόνο στην παραλία. Με το πνεύμα του Οδυσσέα, προχωρήστε πιο πέρα από τις συνηθισμένες διαδρομές, γνωρίστε περισσότερα, δείτε όλα όσα περιμένετε από τη Ρόδο αλλά κι ακόμα περισσότερα κρυμμένα θαύματα.
Φωτογραφιες: ΡΟΔΟΣυλλέκτης



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου