Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Ζωγραφική: Η άνοιξη με τα μάτια της Αγγελικής Κούρκουλου…

Σήμερα, φιλοξενούμενη για δεύτερη φορά στο Ιστολόγιο του ΝΕΟΥ ΡΟΔΟΣυλλέκτη είναι μια καταπληκτική, μια εξαιρετική ζωγράφος. Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ
Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Νέα Υόρκη, ζωγραφική στο Fine Arts Studio of N.Y, ζωγραφική και Ιστορία της Τέχνης στο Art Students League με τους Peter Cox, J. Passadino, ζωγραφική και γλυπτική στο New York Arts Academy καθώς και γλυπτική και κεραμική στο Greenwich House Pottery με τον Yiannes και τη Movado επίσης ζωγραφική, fashion design, γλυπτική, κατασκευές και Ιστορία της Τέχνης στο Parsons School of Design με τους Sue Willis και Simon Dinnerstein όπου και έλαβε τιμητική διάκριση ανάμεσα σε χίλιους σπουδαστές.
Στην Αθήνα, πήρε μαθήματα ζωγραφικής από την Τζένη Παπαδάκη και τον Θόδωρο Πάντο.
Έχει εκθέσει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αμερική, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία, την Αυστραλία και τις Δυτικές Ινδίες.
Μέχρι σήμερα έχει φιλοτεχνήσει εκατοντάδες πορτραίτα σε Ελλάδα, Αμερική, Δανία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σουηδία, Ιράκ, Μεξικό, Σρι Λάνκα, Πορτογαλία, Αυστραλία, Ολλανδία.
Έργα της βρίσκονται σε πολλές διεθνείς πινακοθήκες, και σε πολλές άλλες συλλογές σε όλο τον κόσμο.
Έχει εικονογραφήσει λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία.
Έχει δημιουργήσει σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα.
Έχοντας ειδικότητα στη ζωγραφική μεγάλων επιφανειών, έχει φιλοτεχνήσει πολλές τοιχογραφίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει ιδρύσει μαζί με τον συνθέτη Παναγιώτη Μπερλή τη μουσικο-εικαστική ομάδα PanAngel8Arts, ο οποίος γράφει μουσική εμπνευσμένη από έργα της και εκτελείται ζωντανά σε ειδικές βραδιές στις εκθέσεις της όπως και σε ειδικές παρουσιάσεις των έργων της σε video art σκηνοθετημένα από την ίδια.
Οι PanAngel8Arts παρουσιάζουν, επίσης, το πρωτοποριακό "LivePaint2LiveMusic" (ζωντανή ζωγραφική σε ζωντανή μουσική) που είναι βασισμένο στη δημιουργία ζωγραφικού έργου από την Αγγελική Κούρκουλου ζωντανά μπροστά στο κοινό εμπνευσμένο από τη μουσική που εκτελείται ταυτόχρονα ζωντανά από τον Παναγιώτη Μπερλή σόλο πιάνο ή μαζί με μεγαλύτερο μουσικό σχήμα κλασσικό ή μοντέρνο.
Διδάσκει ζωγραφική, σχέδιο μόδας, body painting, γλυπτική, κατασκευές και κόσμημα από το 1988 μέχρι σήμερα στη Νέα Υόρκη και στην Ελλάδα σε σχολές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Εργάζεται εθελοντικά με παιδιά σε ιδρύματα και νοσοκομεία, εφαρμόζοντας την τέχνη θεραπευτικά.
Με το έργο της υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.
2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ!!!!ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή