Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Παραδείσι, Ρόδος (1)

Το χωριό Βιλανόβα (το σημερινό Παραδείσι)



Το Παραδείσι βρίσκεται 15 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα στην Βορειοδυτική ακτή του νησιού και είναι ένα σύγχρονο τουριστικό θέρετρο που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από την Ρόδο στις παραλίες και τα θέρετρα της Δυτικής ακτής με 2.500 περίπου μόνιμους κατοίκους. Το θέρετρο έχει μεγάλη κίνηση και πολλούς επισκέπτες, επειδή βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου (λιγότερο από 1-2 χιλιόμετρα Ανατολικά).






Το Παραδείσι είναι ένας πολύ εξελιγμένος τουριστικός οικισμός που προσφέρει τις σύγχρονες ανέσεις του θέρετρου, την ωραία θάλασσα και ταυτόχρονα είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο και την πόλη της Ρόδου. Στον οικισμό εκτός από το να τριγυρίσετε στα πολλά μαγαζιά και να κάνετε τα ψώνια σας, αξίζει να δείτε τα παραδοσιακά σπίτια του, αρκετά αναπαλαιωμένα κτίρια, ανάμεσα στα οποία και το κτίριο του παλιού Γυμνασίου. Επίσης, θα σας εντυπωσιάσει ο φιλόξενος χαρακτήρας των κατοίκων του οικισμού, που κρατάνε αρκετά πράγματα από τότε που το τουριστικό θέρετρο ήταν ένα απλό χωριό.
Η περιοχή διαθέτει πολλές δυνατότητες για διαμονή, φαγητό, ψώνια κάθε είδους και ψυχαγωγία.
Οι πολλοί επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, απολαμβάνουν την τεράστια αμμουδερή και οργανωμένη παραλία που εκτείνεται για περισσότερο από 10 χιλιόμετρα, από την Κρεμαστή Βορειοανατολικά, έως τον Θεολόγο Νοτιοδυτικά.




Οι κάτοικοι του οικισμού και της περιοχής γιορτάζουν την γιορτή της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου με μεγάλο πανηγύρι, το οποίο προσελκύει μεγάλο πλήθος κόσμου, ντόπιους, Έλληνες επισκέπτες και ξένους τουρίστες.
Για κάθε περίπτωση ανάγκης θα εξυπηρετηθείτε στο Αγροτικό ιατρείο του οικισμού. Στο χωριό λειτουργεί επίσης αστυνομικός σταθμός. Στην κοντινή Κρεμαστή (3 χιλιόμετρα περίπου Βορειοανατολικά) θα βρείτε Ταχυδρομείο.
Η πρόσβαση στο Παραδείσι γίνεται εύκολα από την κοντινή πρωτεύουσα (15 χιλιόμετρα περίπου) με πυκνά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, με ταξί και ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα.

 





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου