Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΚΚΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Το χωριό με τους 647 κατοίκους, που απέχει οπό την πρωτεύουσα Ρόδο 92 χιλιόμετρο, ονομάστηκε Απολλακιά, λόγω της θέσεως του, ως κείμενο χαμηλά, σε λάκκο.
Ολόκληρο το νησί της Ρόδου αποτελεί ένα μουσείο ανοιχτό για τους φίλους της χριστιανοσύνης και της ελληνοσύνης του λαού μας.
Παντού μνημεία, τοπωνύμια, εκκλησίες, τάφοι, θεμέλια ναών, νομίσματα και αγάλματα, αγγεία και επιτύμβια, όλα γραμμένα και κρυμμένα μέσα στο άγιο χώμα του νησιού μας που σαν μανούλα τρυφερή και αφοσιωμένη, κράτησε στα σωθικά της τα ιερά λείψανα του άγιου λαού μας.
Και πάνω από όλα μια φύση καταπληκτική, όμορφη και φιλόξενη, διάσπαρτη από εκκλησίες και παλιά μοναστήρια. Θα αναφερθούμε με λίγα λόγια σε δύο μεγάλα χριστιανικά τεμένη της περιοχής, που μας φέρνουν πίσω στα χρόνια του Βυζαντίου και των Μεγάλων Αυτοκρατόρων.
Μία ώρα πεζοπορία από το χωριό, και μετά φτάνει κανείς σε ένα μικρό εκκλησάκι με μεγάλη και απίστευτη ιστορία. Πρόκειται για το ναϋδριο του Αγίου Γεωργίου του Βάρδα που εδώ και αιώνες, συνεχίζει τον ελληνισμό και το χριστιανισμό της περιοχής.
Ένα άλλο χριστιανικό ενδιαίτημα είναι ο ναός της Αγίας Αναστασίας, που ενετοπίσθη πριν από λίγα χρόνια στην τοποθεσία Ζωναράς…

Περισσότερα εδώ: http://www.rodosillektis.com/xoria/apolakia.htm












Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τον ΡΟΔΟΣυλλέκτη (http://rokar-rokar.blogspot.com)
Στείλτε μας και τις δικές σας φωτογραφίες στο: r.telxinas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου