Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΡΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Μετά την Προφύλια σε λίγα χιλιόμετρα συναντάμε το χωριό Ίστριος. Η Ίστριος μικρό γραφικό χωριό δείχνει το φιλικό και φιλόξενο πρόσωπό του στον επισκέπτη και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για ξεκούραση.

Περπατώντας προς το τέλος του χωριού συναντάμε το όμορφο και ξεχωριστό εκκλησάκι του Αγίου Μερκούριου χτισμένο τον ΙΖ΄αι. πάνω σε παλιότερο βυζαντινό ναό. Ο Άγιος Μερκούριος είναι ο προστάτης της Ιστρίου και σ΄αυτόν είναι αφιερωμένη και η κεντρική εκκλησία του χωριού. 
Ανάμεσα σε πευκοδάση, ελαιώνες και αμπέλια η Ίστρος φέρνει τον επισκέπτη κοντά στη φύση. Η περιοχή που εκτίνεται γύρω από τη Ιστρίο προς Φράγμα Απολακκιάς και προς Προφύλια, έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατεύεται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο “NATURA 2000” 
Πολλές οι επιλογές για βόλτες στου αγροτικούς δρόμους και τα μονοπάτια.

Από τα ψηλά σημεία του χωριού μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα προς την Απολακκιά και στο βάθος του ορίζοντα τα βουνά προς τα Σιάννα και την Μονόλιθο. Το ηλιοβασίλεμα είναι ιδιαίτερα όμορφο στην Ίστριο.


Στην τοποθεσία «Κηπολίστης» ο επισκέπτης θα ανακαλύψει καταρράκτες, δάσος με πεύκα και θα χαρεί το κελαΐδισμα των πουλιών, επίσης μπορεί να ακολουθήσει την διαδρομή από Ίστριο προς Φράγμα Απολακκιάς. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου