Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΚΟ ΡΟΔΟΥ

Για όσους ταξιδεύουν με μικρά παιδιά, το καταπράσινο χωριό της Σαλάκου προτείνεται ανεπιφύλακτα για τις διακοπές σας.


Συνδυάζοντας βουνό με θάλασσα η Σάλακος βρίσκεται στους πρόποδες του Προφήτη Ηλία στην βορειοδυτική ακτή της Ρόδου και σε απόσταση κάπου 38 χιλιομέτρων από την μαγευτική της πρωτεύουσα.
Στην Σάλακο οι πηγές με το πεντακάθαρο νερό που τροφοδοτούν την πλούσια βλάστηση, οι ελαιώνες και τα αμπέλια ολοκληρώνουν την γοητευτική εικόνα του τοπίου.Το κλίμα την νύχτα είναι εξ'ίσου ευνοϊκό για την νυχτοπεταλούδα «Πανάξια», είδος που συναντάται και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Το χωριό είναι γνωστό για τα ωραία καρύδια του και το εξαιρετικά υγειινό του κλίμα.
Αφήστε τα παιδιά να πλατσουρίζουν στα ρηχά της παραλίας στην Κάμειρο, ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τον ήλιο ή το φαγητό σας σε κάποια από τις παραλιακές ταβέρνες. Μην αμελήσετε ένα ελαφρύ δείπνο με ψάρι στην γραφική Σκάλα της Καμείρου.Απαθανατίστε όμορφες παραδοσιακές στιγμές στα σοκάκια του χωριού: κάποια γιαγιά με πολύχρωμο κεφαλομάντηλο που απλώνει πληγούρι να στεγνώσει στον ήλιο ή ετοιμάζοντας λαμπροκούλουρα που θα ψήσει σε κάποιον παραδοσιακό για την Σάλακο φούρνο με ξύλα.Θα ανακαλύψετε ακόμα το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το χωριό, που η κατοίκησή του ανάγεται στα αρχαία χρόνια, όπως ακριβώς η Ιαλυσός, η Λίνδος και η Κάμειρος.
Η θρησκευτικότητα του τόπου αυτού όπως άλλωστε και στα περισσότερα ελληνικά χωριά είναι έντονη και αυτό γίνεται εμφανές στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, καθώς και στις βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Νικολάου.
Υπάρχουν πολλές κρυμμένες ομορφιές στην Σάλακο που περιμένουν να τις ανακαλύψετε και να δώσουν χρώμα στις διακοπές σας στη Ρόδο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου