Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η Χάλκη με τις χρυσές αμμουδιές και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής!! (2)

Χάλκη - Γενικές πληροφορίες – Φωτογραφίες
Η Χάλκη στολίζεται γύρω, γύρω από πανέμορφες παραλίες, πολλές είναι προσβάσημες με τα πόδια άλλες πάλι με καϊκάκια Οι πέντε παραλίες που μπορείτε εύκολα να πάτε με τα πόδια είναι ο Πόνταμος, τα Φτενάγια, τα Κάνια, το Γιάλι και η Αρέτα.
1) Ο Πόνταμος είναι η μόνη αμμώδης παραλία, με τα πόδια ξεκινώντας από το λιμάνι, τον Ιμπορείο, είσαι εκεί σε δέκα λεπτά. Ο δρόμος είναι με άσφαλτο. Πάνω από τη παραλία έχει ταβέρνα, καντίνα και ομπρέλες για ηλιοθεραπεία.
2) Τα Φτενάγια είναι από τη πλευρά του ξενοδοχείου, πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Αν φτάσετε μέχρι το εκκλησάκι, κατηφορίστε τα βράχια από τη πίσω πλευρά και θα δείτε τη παραλία. Η παραλία είναι μία βραχώδη μικρή παραλία, η οποία είναι με τα πόδια περίπου 15 λεπτά. Η παραλία αυτή είναι προσβάσιμη και με αμάξι από δρόμο ο οποίος περνάει κάτω από τους ανεμόμυλούς, όχι όμως με άσφαλτο. Λειτουργεί ταβέρνα και υπάρχουν ομπρέλες για ηλιοθεραπεία.
3) Η παραλία στα Κάνια, βρίσκεται βόρεια από το κέντρο του νησιού, το Ιμπορειό, κοντά στις Ιχθυοκαλλιέργειες. Είναι προσβάσιμη με τα πόδια σε 25 λεπτά περίπου, αλλά και με όχημα, αφού ο δρόμος είναι με άσφαλτο. Ο δρόμος ξεκινάει από το Ιμπορείο και στρίβει δεξιά στο δεύτερο στενάκι μετά το σχολείο. Εκεί δεν υπάρχει ταβέρνα παρά μόνο ότι βρείτε στο κοντινό σταθμό πετρελαίου.
4) Στη παραλία του Γιάλι, εκεί θα δείτε μία μικρή και βοτσαλώδη παραλία, στη νότια πλευρά του νησιού. Τα βότσαλα είναι άσπρα και μεγάλα. Για να πάτε εκεί πρέπει να φτάσετε στο Χωριό και συνεχίζετε κατηφορίζοντας το δρόμο που είναι μπροστά από το Χωριό.
Σ' αυτή τη παραλία δεν υπάρχει τίποτα για να σας προμηθεύσει αναψυκτικά κ.α. γι' αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε. Η παραλία αυτή είναι προσβάσιμη με τα ποδιά, με αμάξι , αλλά και με καϊκάκι.
5) Μια όμορφη παραλία είναι και η Τραχιά που είναι διπλή παραλία πιο πέρα από τον πόνταμο. Η πρόσβασή της γίνονται και με καΐκι. Είναι ένα κομμάτι ξηράς που κυριολεκτικά εισχωρεί στη θάλασσα δημιουργώντας 2 παραλίες.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου